Wetenschapsknooppunt Eindhoven

Stichting Techniekpromotie vertegenwoordigt het Wetenschapsknooppunt Eindhoven

Wetenschapsknooppunt Eindhoven

Het wetenschapsknooppunt Eindhoven richt zich op kinderen in de regio Eindhoven en hun ouders/verzorgers en leerkrachten. Samen met onze partners hebben we als doel om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met wetenschap en ze te helpen bij het ontwikkelen van een onderzoekende houding.

Een van de programma’s die worden ondersteund door de landelijke Wetenschapsknooppunten is Alle Scholen Verzamelen.

Alle Scholen Verzamelen

Oproep voor onderzoekers: kinderen aan de slag met wetenschappelijk onderzoek

Ben je onderzoeker en heb je een onderzoek waarbij basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 uit heel Nederland kunnen helpen? Dan is een editie van ‘Alle Scholen Verzamelen’ iets voor jou. Meld je aan voor dit landelijke citizen science project voor 2022, 2023 of 2024. Dit project wordt georganiseerd door de Wetenschapsknooppunten. Wetenschapsknooppunt Eindhoven wordt uitgevoerd door Stichting Techniekpromotie in samenwerking met diverse regionale partners. Doordat kinderen (9-12) met hun klas bijdragen aan een landelijk onderzoek, ontdekken zij wat wetenschap is. De deelnemende onderzoeken worden via verschillende media onder de aandacht gebracht, waardoor ze landelijke bekendheid krijgen. Ook is er budget voor lesmateriaal en projectondersteuning.

Eerdere edities

In 2019 vond de eerste editie van Alle Scholen Verzamelen (ASV) plaats. Meer dan 3000 leerlingen uit het hele land deden onderzoek naar hun favoriete buitenspeelplek. Onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen wilden zo namelijk te weten komen hoeveel natuur kinderen tegenkomen in hun dagelijks leven. Daarom vroegen ze hulp van zo veel mogelijk bovenbouwklassen uit het hele land. Op 12 juni, de nationale buitenspeeldag, werden al die bovenbouwleerlingen voor een dag universitair onderzoeker! Bij de editie van 2020/2021 deden kinderen onderzoek naar de waterkwaliteit, samen met stichting Drinkable Rivers. Bekijk hier meer informatie over onze vorige edities. 

Wat kan ASV voor jouw onderzoek betekenen?

  1. Via ASV kun je op één dag data verzamelen vanuit heel Nederland.
  2. In het kader van erkennen en waarderen zorgt ASV voor waardevolle impact en valorisatie.
  3. Voor het deelnemende onderzoek is budget beschikbaar voor onderzoeksmateriaal, lesmateriaal, pr-materiaal en een projectleider die zorgdraagt voor de organisatie, communicatie en overige ondersteuning bij de dataverzameling.
  4. Landelijke (media) aandacht voor het onderzoek.

Ben je geïnteresseerd?

Wetenschappers kunnen zich nu opgeven voor de selectie van de thema’s voor 2022, 2023 of 2024. Ben je geïnteresseerd en wil je weten of jouw onderzoek in aanmerking komt voor ASV? Bekijk dan het document 'informatie voor wetenschappers'.  Voor vragen neem contact op met wetenschapsknooppunt Eindhoven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alle scholen verzamelen - drinkable rivers

Wat is een citizen science project?

Alle Scholen Verzamelen is een bijzonder project, dat wordt georganiseerd door alle Wetenschapsknooppunten door heel Nederland. Het is een citizen science onderzoek dat zich speciaal richt op kinderen. Dat betekent dat onderzoekers aan de universiteit de hulp inschakelen van kinderen uit het hele land, om samen een onderzoeksvraag op te lossen. Zo’n project is alleen een succes als er zo veel mogelijk kinderen meedoen. Want hoe meer kinderen er mee doen, hoe makkelijker je een enorme hoeveelheid informatie kunt verzamelen. Met de resultaten die de kinderen verzamelen dragen ze dus een onmisbaar stukje bij aan belangrijk onderzoek. En al die leerlingen worden dan voor even een echte onderzoeker!

Aanmelden

Meer informatie over Alle Scholen Verzamelen! 2022 volgt nog.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Wetenschapsknooppunt Eindhoven / Stichting Techniekpromotie houdt je via e-mail op de hoogte van het laatste nieuws en activiteiten van het Wetenschapsknooppunt.

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Welke nieuwsbrieven wilt u ontvangen?
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer