Programma's

Steeds groter bereik voor landelijke programma's

Onze programma’s vormen een doorlopende leerlijn en zijn eenvoudig te integreren vanaf groep 1 in het basisonderwijs.

Wellicht heeft u al iets van ons of onze programma’s vernomen. Zegt de FIRST® LEGO® League u iets? Rinkelt er een belletje bij OO Techniek? Of roept de Eureka!Cup beelden bij u op? Het zou zo maar kunnen. Stichting Techniekpromotie heeft haar naam verbonden aan diverse programma’s die stuk voor stuk heel bijzonder zijn en scholen en de leerlingen schitterend materiaal bieden om de interesse voor wetenschap en technologie te ontwikkelen. Met deze programma’s helpen we docenten in het VO en PO om wetenschap en technologie in het lesprogramma te verankeren. Zo bereiken we tienduizenden kinderen in Nederland.

Onze programma's

Educatieve evenementen met een doorlopende leerlijn die perfect passen in iedere onderwijsvorm.

 • 4 t/m 13 jaar
  Lees meer
 • 12 t/m 16 jaar
  Lees meer
 • 15 t/m 18 jaar
  Lees meer

‘Mijn aanwezigheid bij een van de FIRST® LEGO® League finalewedstrijden georganiseerd door Stichting Techniekpromotie was voor mij de stimulans om mee te gaan doen. De vraag naar technici is en wordt enorm, en we kunnen niet vroeg genoeg beginnen. Ik vind het hierbij ook belangrijk om de PABO’s te betrekken. Docenten en ouders zijn hierin immers essentieel. Stichting Techniekpromotie doet en maakt het concreet. Dat vind ik heel belangrijk.’

Prof.dr.ir. Maarten Steinbuch
Distinguished University Professor, Eindhoven Univ. of Tech.
Scientific Director Eindhoven Engine

Ons landelijk netwerk biedt een hoge toegevoegde waarde vanwege:

De educatieve programma’s van Stichting Techniekpromotie sluiten naadloos aan op het onderwijs en zijn eenvoudig in het curriculum te integreren, want:

 • ze vormen een doorlopende leerlijn;

 • ze voldoen aan de kerndoelen uit het primair en voortgezet onderwijs;

 • de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren staat centraal;

 • ze zijn gericht op het ontwikkelen van 21st Century Skills;

 • ze verschillen in doelgroep en niveau.

Voorbeelden van onze programma's kunt u bekijken in deze korte film. Bent u benieuwd hoe u daarvan onderdeel kunt uitmaken, kijk dan op onze Partnerpagina.