Defensie en Stichting Techniekpromotie slaan de handen ineen

Defensie en Stichting Techniekpromotie slaan de handen ineen

Samenwerking Defensie en Stichting Techniekpromotie

Na een jaar, waarin ook wij flexibel moesten zijn en met alle coronamaatregelen moesten laveren, hebben we 2020 positief afgesloten en een samenwerkingsovereenkomst met Defensie getekend.

Vanwege de concurrentie met de civiele arbeidsmarkt en de niet altijd even goed zichtbare link tussen techniek en Defensie is het van belang om jongeren vroegtijdig en doorlopend in contact te brengen met haar technologie en technische beroepen. Dit kan onder meer worden bereikt door het zorgen voor een duurzaam aanbod van sterke programma’s met doorlopende leerlijnen. Programma’s die daarnaast bijdragen aan de beeldvorming van de taken die Defensie verricht.

Met deze gedachte in het achterhoofd heeft de wervingsorganisatie van Defensie de handen ineengeslagen met Stichting Techniekpromotie - inmiddels uitgegroeid tot ‘s lands grootste uitvoeringsorgaan in toonaangevende programma’s ter promotie van wetenschap en technologie.

Defensie is niet alleen opdrachtgever voor het programma Eureka!Cup, maar dit jaar start ook de samenwerking voor het nieuwste programma van Stichting Techniekpromotie: Work on Robots. Hiervoor ontwerpen leerlingen in bovenbouw havo en vwo een reddingsrobot, die tijdens een evenement in een vriendschappelijke competitie laat zien hoe goed hij de uitdagende missie kan volbrengen. De robot wordt gebouwd en geprogrammeerd met Arduino.

Wil jij ook bijdragen aan en samenwerken met onze stichting, neem dan contact op met Brigitte van Helden (directeur) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-20995623

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Welke nieuwsbrieven wilt u ontvangen?
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer