Stichting Techniekpromotie in het corona tijdperk

Stichting Techniekpromotie in het corona tijdperk

De wereld staat op zijn kop. En zo ook de evenementenwereld. Evenementen worden bij bosjes geannuleerd of vinden op zijn minst in een andere vorm plaats. Deze gevolgen zijn ook bij Stichting Techniekpromotie merkbaar. Zoals ieder bedrijf wereldwijd hebben ook wij ons moeten aanpassen aan deze bizarre tijd. Wat houdt dat allemaal in voor onze evenementen en de communicatie met de teams die aan onze programma’s deelnemen?

Evenementen: De eventmanager aan het woord

De programma’s van Stichting Techniekpromotie kunnen gelukkig doorgaan in de klas of online. Voor de finales van deze programma’s is het een ander verhaal. Ook deze evenementen kunnen, zoals in de gehele evenementenbranche, niet in hun oorspronkelijke vorm plaatsvinden. Dit vormde de uitdaging om het anders aan te pakken. Met als uitgangspunt ‘niet kijken naar wat er niet kan, maar naar wat er wel kan’ zijn we de eindevenementen in een andere vorm gaan gieten. Met extra brainstormsessies (online natuurlijk) en veel creatief denken zijn we gekomen tot mooie alternatieve finales.

Wat betekent dit voor mij als eventmanager? Ik heb goed moeten nadenken over wat er allemaal coronaproof georganiseerd kan worden. En aangezien dit met de dag anders kan zijn, heb ik ervoor gekozen per evenement verschillende scenario’s uit te werken. Van een scenario waarbij een evenement op kleinere schaal live plaatsvindt tot een volledig online evenement.

Dit brengt extra werk met zich mee, maar biedt ook mooie kansen om zaken eens anders aan te pakken en vernieuwing aan te brengen in onze evenementen. Uiteindelijk zullen we in de toekomst met ‘the best of both worlds’ weer prachtige finales gaan organiseren voor al onze programma’s! We kijken uit naar de tijd met onze live evenementen op locatie, waarbij wij én de kinderen de sfeer en het enthousiasme echt kunnen beleven.

Communicatie met teams: De teamcoördinator aan het woord

Voor mij als teamcoördinator bij Stichting Techniekpromotie is mijn werk tijdens deze pandemie gelukkig niet anders dan normaal, behalve dat ik nu vanuit huis werk en mijn collega’s op kantoor mis.

Wat doe ik nu eigenlijk de hele dag voor onze 3 grote programma’s?

Basisscholen kunnen aan de slag met de gratis opdrachten voor OO Techniek op onze website. Als hierover vragen worden gesteld dan probeer ik deze zo goed mogelijk te beantwoorden of stuur ik ze door naar onze educatief medewerker. De drukte van dit programma komt voor mij tegen het einde van het schooljaar voor het afsluitend evenement.

Het digitale lesmateriaal voor Eureka!Cup staat op de website en is ook vrij te downloaden. Tijdens de webinars met de verschillende opdrachtgevers kunnen de deelnemende scholen vragen stellen over de opdrachten en de opdrachtgevers. Zodra de Eureka!Cup on Tour van start gaat, begint voor mij weer de drukte rond de communicatie met de scholen.

Voor de 3 programma-onderdelen van FIRST® LEGO® League is het nu erg druk. Dit seizoen, en alle communicatie met de teams die daarbij hoort, begint al in de eerste week van september.

De inschrijvingen voor FIRST® LEGO® League Discover en Explore verwerk ik allemaal en ik zorg dat de Discover en Explore sets naar de scholen worden verstuurd, zodat de kinderen hiermee aan de slag kunnen. Samen met de teams en de organiserende regiopartners is het een heel gepuzzel om alle ingeschreven teams zo goed mogelijk in een regiofinale te plaatsen.  Alle vragen die per mail, telefonisch of via Facebook binnenkomen beantwoord ik zo snel mogelijk, om de kinderen die druk bezig zijn met het programma snel op weg te helpen. Ondertussen schrijf ik ook nog de teamnieuwsbrieven met de laatste nieuwtjes over het programma.

Vaak stellen leraren vragen wanneer ze met één van onze programma’s aan de slag willen gaan, maar nog niet goed weten hoe zij dit moeten aanpakken en wat ervoor nodig is. Niets is zo leuk als leerkrachten net zo enthousiast te maken voor de programma’s als wij zelf zijn bij Stichting Techniekpromotie.

Zoals je ziet, kom ik eigenlijk tijd te kort maar het werk is zo ongelofelijk leuk om te doen!

Vooral omdat het iedere keer weer verbazingwekkend is wat kinderen/leerlingen bedenken aan oplossingen voor al onze programma’s, de verwondering bij kinderen te zien over hoe opdrachten werken, de verrassing bij de opdrachtgevers over de oplossingen van de teams en de energie die de kinderen stoppen in de presentaties!

Wil je graag meer weten over onze programma’s, kijk dan eens op de websites of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Patricia de Haan ED19 2 klein 4

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Welke nieuwsbrieven wilt u ontvangen?
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer